logo hercules1

fonikas-logo

niki-aiginiou

 

oper

traxones

daso

«Θετικό πρόσημο ο Λεώνης, θα ξανασυζητούσουμε με Φλώρο» (ΗΧΟΣ)

on Τετάρτη, 10 Οκτ 2012. Posted in VOLLEYBALL, Slideshow, Εθνικές Ομάδες, Συνεντεύξεις, VOLLEYLEAGUE, Ε.Ο.ΠΕ, ΕΣΑΠ

SENTRA FM 103,3 - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μίλησε στον Sentra FM και στον Κώστα Ασημακόπουλο ενόψη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα, στις Εθνικές ομάδες...
στην ανανέωση των συμβολαίων των Λεώνη, Δρίκου, Φλώρου, Οικονόμου, στην παρτ τάιμ συνεργασία, στα πρωταθλήματα, στο Λιγκ Καπ γυναικών, στις υποδομές και σε πολλά άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό βόλεϊ:..

Για τα οικονομικά δεδομένα και την έναρξη των πρωταθλημάτων:


«Για όλη την ελληνική κοινωνία ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Οι συνθήκες που βιώνουμε σαν χώρα είναι αρκετά δύσκολες. Αν ληφθούν αυτά υπόψη, είναι σημαντικό που ξεκινάει  η αγωνιστική δράση και θα μας δοθεί η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τα καθημερινά μας προβλήματα. Άλλωστε αυτή είναι η αποστολή του αθλητισμού.

Ξεκινάμε λοιπόν κανονικά, χωρίς προβλήματα απεργιών που υπήρχαν παλαιότερα. Το άθλημά μας  πέρασε μια δική του εσωτερική κρίση κυρίως βάσει της οικονομικής κατάστασης της ομοσπονδίας και της αντιπαλότητας που υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποπροσανατόλισε τον κόσμο του βόλεϊ. Αυτή η κρίση ήρθε νωρίτερα από όλα τα υπόλοιπα. Μέσα σε όλη αυτή την διαδικασία, το άθλημα δημιούργησε τις δικές του άμυνες για να αντισταθεί στα σημεία των καιρών.

Τα άλλα αθλήματα βιώνουν σήμερα και με άσχημο μάλλον τρόπο, αυτά που βιώσαμε εμείς τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της ομοσπονδίας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν και από την πλευρά μας θα γίνει κάθε προσπάθεια για να επιβεβαιωθεί αυτό».

Η αναξιοπιστία στης Πολιτείας στο θέμα της επιχορήγησης:

«Η κρίση ήταν πρωτοφανής σε έκταση και σε μέγεθος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την αντιμετωπίσει ούτε η ίδια η Πολιτεία. Καταλαβαίνω και σέβομαι το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν είχε σχέδιο για τον αθλητισμό απέναντι σε αυτή την κρίση.

Παλαιότερα υπήρχε η κριτική που έλεγε ότι ξόδευαν πολλά οι ομοσπονδίες. Αυτό ίσως και να είναι πραγματικότητα, αλλά τώρα πια, με τα λιγότερα χρήματα που θα μας δίνονται, προσπαθήσαμε, όπως και κάθε σοβαρή ομοσπονδία, να κάνουμε τις περικοπές μας και την οικονομία μας και να κοιτάξουμε πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε.

Και ενώ έγιναν όλα αυτά, και ενώ έχουμε φτάσει στα μισά του Οκτώβρη, είμαστε πολύ κοντά στο να μην πάρουμε ούτε τα μισά χρήματα της επιχορήγησης. Πώς μπορούμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αυξηθούν τα χρέη; Ό,τι και να κάνουμε, τα χρέη θα αυξηθούν αναγκαστικά».

Το συμπέρασμα λοιπόν (αυτή ήταν και η τοποθέτησή μου στην Ολυμπιακή Επιτροπή), ήταν ότι μπορεί η Πολιτεία να έχει μια θολούρα σε αυτά τα πράγματα, αλλά και εμείς σαν Ολυμπιακό κίνημα δεν διεκδικήσαμε. Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και η Πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί. Θλίβομαι από το γεγονός ότι ένας χώρος σαν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μπιτς βόλεϊ είναι αναξιοποίητος».

Για του αμυντικούς μηχανισμούς της ΕΟΠΕ:

«Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει κανείς είναι να καταλάβει γρήγορα τα δεδομένα και να προσπαθήσει λειτουργήσει με αμυντικούς μηχανισμού. Και λέω με ικανοποίηση ότι το άθλημά μας έχει αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς.

Βλέπω ας πούμε την στάση των διαιτητών που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν αποχή και με τους οποίους έχουμε εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά τις παλιές οφειλές, αλλά ξεκίνησαν κανονικά. Εκτιμώ την στάση τους

Τα Σωματεία δεν πήραν χρήματα για τις μετακινήσεις τους, την προηγούμενη χρονιά. Κι όμως αντιλαμβάνονται την κατάσταση, συνεργάζονται για προσπαθούμε να βρούμε λύσεις.

Ακόμα και σήμερα, δεν ξέρουμε τι θα υπάρχει. Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ότι θα παίρναμε όλη την εγκεκριμένη επιχορήγηση, όχι μόνο θα έβγαινε η σεζόν με άνεση, αλλά θα μπορούσαμε να δώσουμε και κάποια χρήματα σε παλιές οφειλές. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Πολιτεία, τις επόμενες  μέρες θα συναντηθώ με τον υπουργό.

Στους υπαλλήλους της ομοσπονδίας, που προπληρώνονται, δεν έχει πληρωθεί μόνο ο Οκτώβριος. Φυσικά αυτή δεν είναι η κανονική ροή αυτή, αλλά έχω την εντύπωση ότι είμαστε καλύτερα από άλλες ομοσπονδίες».

Για την Εθνική ανδρών και το μέλλον του Αλέκου Λεώνη:

«Έκλεισε ένα κύκλος ιδιαίτερα δύσκολος όπου είχαμε πει ότι ένας στόχος, για την εθνική των ανδρών είναι η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στόχος που ακόμα και σήμερα μπορεί να πραγματοποιηθεί στα μπαράζ. Είμαι αρκετά αισιόδοξος, γιατί η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει καλό βόλεϊ.

Έχει ανέβει το επίπεδο στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Κάποτε το Βέλγιο ήταν εύκολος αντίπαλος, ενώ σήμερα είναι πολύ δύσκολος. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να προκριθούμε.

Εδώ θέλω να πω ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης της ομοσπονδίας, είχαμε πολλά προβλήματα. Φέτος όμως έχει γίνει προσπάθεια από όλες τις πλευρές. Ευχαριστώ τα παιδιά και τους προπονητές της ομάδας, γιατί παρόλο που η ομοσπονδία δεν έχει να τους πληρώσει έμειναν στις θέσεις τους και συνέβαλαν να φτάσουμε μέχρι εδώ.

Δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για την ανανέωση του συμβολαίου του Αλέκου Λεώνη. Δεν έχω συζητήσει μαζί του ακόμα, αλλά είπαμε ότι επειδή αυτές τις μέρες γίνεται ο προγραμματισμός μας θα γίνει μια πρώτη συζήτηση. Να ξέρετε ότι έχω μια πολύ θετική εντύπωση για την προσπάθεια του Αλέκου Λεώνη και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Το ίδιο ισχύει και για τον Σωτήρη Δρίκο.

Για την... ανανέωση που θα γίνει στην Εθνική γυναικών:

«Στις γυναίκες οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσφορά κάποιων ανθρώπων, και ο Τάκης Φλώρος έχε προσφέρει πολλά. Υπάρχει όμως ένας προβληματισμός. Αν στους άνδρες ο στόχος είναι κοντά και οι παίδες και έφηβοι έχουν φέρει καλά αποτελέσματα, στις γυναίκες δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτό που θέλαμε. Πίστευα ότι τα πράγματα  θα ήταν λίγο καλύτερα. Η ομάδα θα μπορούσε να είναι πιο ανταγωνιστική στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ανεξαρτήτων αποτελεσμάτων. Δεν είναι τόσο ότι δεν προκριθήκαμε όσο η έκταση της ήττας, κυρίως από την Ουκρανία, αλλά σε έναν αγώνα μπορεί να υπάρχουν δέκα δικαιολογίες, με απουσίες και τραυματισμούς.

 Στις γυναίκες έπρεπε να γίνει μια ανανέωση. Οι μεγαλύτερες σε ηλικία, που έχουν δώσει πολλά αποσύρθηκαν και κοιτάμε, πώς οι νέες αθλήτριες θα γίνουν μια ομάδα. Υπάρχει μια εθνική κορασίδων που μπορεί να αποτελέσει την βάση της εθνικής γυναικών στο μέλλον.

Όλα αυτά δεν είναι ευθύνη μόνο του προπονητή αλλά όλων. Με τον Τάκη Φλώρο θα κάνουμε μια κουβέντα για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν πρέπει όμως να μηδενίσουμε την προσφορά του».

Για την ιδέα του Λιγκ καπ στις γυναίκες

«Σαν ιδέα  μου φαίνεται  πολύ καλή. Απλά δεν έχει προλάβει να μπει στον προγραμματισμό για φέτος. Οφείλω να δώσω να συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία του Λιγκ Καπ στους άνδρες γιατί αποτελεί μια ευκαιρία για τους αθλητές να πάρουν παιχνίδια στην αρχή της σεζόν. Με αυτή τη λογική και εμείς σαν ομοσπονδία φέτος ανοίξαμε το κύπελλο με συμμετοχή πολλών ομάδων από όλες τις κατηγορίες».

Για τις υποδομές:

«Η κριτική που έχει ασκηθεί, σε κάποια σημεία είναι δίκαια και σε κάποια άδικη. Για παράδειγμα ότι πέρσι δεν έγινε προετοιμασία στις εθνικές ομάδες τα Χριστούγεννα, είναι γεγονός, αλλά θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι υπήρξε μια κατάσταση που δεν ξέραμε αν θα κλείσει ή όχι η ομοσπονδία. Μόλις 28 Δεκεμβρίου μας έστειλε επιστολή ο κύριος Μπιτσαξής που έλεγε να χρησιμοποιήσουμε κάποια χρήματα, έναντι ενός μέρος που δεν είχε εκταμιευτεί .

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, η εθνική ομάδα των κορασίδων είναι στόχος και θα στηριχτεί η προσπάθειά της και θα πρέπει να δουλευτεί πολύ για να κάνει κάτι καλό στο ευρωπαϊκό που θα γίνει τον Απρίλιο.

Σε επίπεδο πρωταθλημάτων υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο το Σάββατο και θα παρουσιαστεί αμέσως μετά, και στο οποίο λύνονται κάποια πράγματα. Έχει γίνει δουλειά σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν έχει φανεί ακόμα.

 

Ένας οργανισμός όπως η ομοσπονδία μπορεί να αλλάζει στην πορεία, αν δούμε ότι υπάρχουν αδυναμίες.  Μπορούμε όμως με ηρεμία να πραγματοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας».

Για το εάν υπάρχει ελπίδα η ΕΟΠΕ να ξεφύγει από την ανάγκη της κρατικής επιχορήγησης:

«Προφανώς χρειαζόμαστε χρήματα αλλά υπάρχουν και πράγματα που γίνονται χωρίς πολλά χρήματα. Αν αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας και τον τρόπο σκέψης μας θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να ξέρουμε με πόσα χρήματα θα πορευθούμε. Ο προσανατολισμός μας είναι να ξεφύγουμε από την ανάγκη επιχορηγήσεων, αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι ,μέχρι να μπουν βάσεις και έρθουν κάποια χρήματα-και για να γίνει αυτό πρέπει και η κοινωνία να μπορεί να επενδύσει στον αθλητισμό- να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις.

Η φιλοδοξία μας είναι, μέχρι το τέλος αυτού του διοικητικού συμβουλίου να έχουμε ξεφύγει από την ανάγκη να περιμένουμε την Πολιτεία να μας δώσει 100 ή 200 χιλιάδες. Αυτό
είναι μιζέρια».
Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Υποβάλετε σχόλια ως guest. Προαιρετική σύνδεση παρακάτω.

Efi Sfyri BV Academy

Ευρωπαϊκό Εφήβων

ΕURO JUNIORS MEN 2012
(24/8-2/9 Δανία, Πολωνία)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Γκντίνια - Πολωνία)
Τελικός - 2 Σεπτεμβρίου:
19.30: Ιταλία - Ισπανία 3-1 (25-21, 25-14, 23-25, 25-22)
Μικρός τελικός:
16.30: Τουρκία - Βέλγιο 2-3 (24-26, 25-17, 25-21, 22-25, 15-17)
Ο δρόμος για τα τελικά
Το video των αγώνων